Huisgemeente zijn

Huisgemeente zijn

Na al onze omzwervingen van de afgelopen weken hadden we God gevraagd om een plek om even bij te komen. En…God voorzag!
Na de doopdienst in Kockengen werden we gevraagd of we voor een paar dagen bij hen wilde blijven. Ze hebben een voormalige schuur aan hun huis omgebouwd tot extra verblijf, incl. keuken, wc en douche.
Zij hadden van God gehoord dat ze als een oase voor ons mochten zijn.
Nou..dat is gelukt!! We zijn er van zondag tot zondag gebleven.

Het bestaat echt

De 2e zondag maakten we het samenzijn mee van 1 van de 5 huisgemeentes in Kockengen. We hoopte er stiekem al op om daarbij te kunnen zijn.
Wat God ons jaren geleden had laten zien over het samen lichaam zijn, kijkend naar de 1e christengemeentes uit de tijd van de Bijbel gebeurd hier! Het bestaat echt… Zo mooi om te zien dat wat we door God in ons hoofd hebben gevisualiseerd, nu live mee hebben mogen maken!
Geen leider boven de groep, maar dienend leiderschap, ieder heeft iets, luisterend naar wat en hoe God het wil, elkaar bemoedigen en praktisch bijstaan.
Een veel gehoorde reactie die ze van anderen horen is “het is te mooi om waar te zijn”. Maar het is echt waar en mogelijk!
Ze doen dit al een paar jaar, als de groep te groot wordt dan splitsen ze, komen er mensen bij van een ander dorp, dan starten ze in dat dorp bij die mensen thuis een nieuwe groep en zo rolt het balletje door.
Vriendschappen bouwen in je werk, buurt, school, hobby en je licht laten schijnen, geleid door de Heilige Geest die ten diepste ieder mens kent en weet wat een mens nodig heeft.
Gaaf hè!

Starten

Is jouw verlangen ook om zo met andere christenen samen te komen? Verlang je naar echtheid? Zou je graag handvaten willen van hoe je zelf hiermee kunt starten?
Je mag ons altijd vragen stellen of uitnodigen. We helpen je graag met het starten van een huisgemeente.

Even een zijsprongetje naar de camper

Vlak voor vertrek bleek 1 van de gemeente’leden’ automonteur te zijn en hij heeft snel een blik in de camper geworpen. Wat bleek nou…onze dieseltank zat aan 1 zijde los! Hij heeft hem voor ons vastgezet. Dank U God dat U ons behoed heeft voor een gevaarlijke situatie!

2 thoughts on “Huisgemeente zijn

 1. hallo Jesse en Nanette
  Ik heb deze berichten weer gelezen en dat maakt me op een gezonde manier jaloers, nog steeds zijn we hier maar met z’n tweetjes en hebben geen aansluiting met andere christenen. weten jullie misschien een huisgemeente in de buurt van Woudenberg? Ik ben zo klaar om uit te stappen, om te gaan lopen maar telkens hebben wij het idee om ergens op te moeten wachten, maar soms vraag ik me af of dat een juiste gedachte is….
  Ik vraag de Heilige Geest om leiding in mijn leven, ik krijg wel steeds meer kennis, daar is God heel erg met me bezig, ik heb denk ik een eindtijdboodschap, maar helaas geen toehoorders. ik zal wel willen doorgeven, maar ik weet niet hoe…

  1. Dag Yvonne,

   Ik heb wat lijntjes uitgezet naar mensen bij jullie in de buurt, maar heb nog geen reactie gekregen. Hopelijk komt dat later nog.
   Als jullie het fijn vinden kunnen jullie ook een paar keer naar Kockengen gaan.
   Puur om te zien en te proeven hoe ze daar samen komen. Dat gebeurd regelmatig en dat vinden ze alleen maar mooi om zo mensen te helpen om zelf een huisgemeente te starten. Als je dat wilt, geef dan even een seintje, dan breng ik jullie met elkaar in contact.

   Mooi dat je zo klaar staat om uit te stappen!

   Je zegt te denken dat je een eindtijdboodschap hebt zonder toeschouwers.
   Als je kijkt naar de kern van de eindtijdboodschap is dat je christenen oproept om Hem echt te kennen. Wanneer mensen een levende relatie met God hebben, zich in alles laten leiden door Zijn Heilige Geest, dan ben je klaar als de tijd aanbreekt. Dan wordt je door God voorbereid voor de tijd die komen gaat.

   Jezus roept ons op om het goede nieuws te brengen, zieken te genezen, mensen te bevrijden in Zijn naam, discipelen te maken, te doen wat Hij van ons vraagt.
   Hij roept ons niet op om te prediken over het hoe en wanneer Hij terug zal komen en wat er allemaal zal gebeuren.
   Wel om klaar te zijn wanneer Hij terug komt en Hem werkelijk te kennen. Zelfs Jezus weet niet wanneer Hij terugkomt.

   Mensen zijn op zoek naar echtheid. Veel zoeken Gods leiding in hun leven.
   Is het een idee om vanuit dat beginpunt mensen aan te moedigen? En dan kom je vanzelf op de eindtijd uit.
   Hoop dat je hier iets mee kunt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.