“Gods stem, hoe klinkt die eigenlijk?
Ik hoor nooit een stem.”

Dat is een veelgehoorde vraag van mensen die we ontmoeten.
Kan God spreken met een stem die je met je natuurlijk oren hoort? Jazeker!
Is dat de manier waarop God meestal tegen mensen spreekt? Nee, God spreekt vaak in je gedachten.
Als de Heilige Geest in jou woont, dan kan het niet anders dan dat je Gods stem wel degelijk meerdere malen hebt gehoord. In jou woont jouw geest met jouw gedachten en Gods Geest met Gods gedachten. En als je je daarvan niet bewust bent, dan denk je dat alles wat je denkt jouw eigen gedachtes zijn en dat die beide gedachtes hetzelfde klinken. Wanneer je er wel op gaat letten en ermee gaat oefenen, dan ontdek je dat Gods stem anders klinkt dan jouw gedachten.
Ben je op een gegeven moment uitgeleerd en weet je vervolgens altijd wanneer God spreekt en hoor je Hem op een bepaald moment altijd 100% goed? Nee, helaas. De schepping is gevallen en daarom staat er: ‘Want wij kennen ten dele en wij profeteren ten dele’. 1 Kor. 13:9
Dat moet je niet weerhouden om Zijn stem te willen leren verstaan, want even later staat er:
Laat de liefde uw doel zijn, maar streef ook naar de gaven van de Geest, in het bijzonder naar het spreken namens God. 1 Kor. 14:1
Dat klinkt meteen zo zwaar, maar als je hetgeen wat je van God hoort uitspreekt, dan profeteer je al. Het geloof is niet zo ingewikkeld als het lijkt.

Onraad en gesmolten elektronica

Zijn stem verstaan is fantastisch handig wanneer je ‘alleen wilt doen wat je de Vader ziet doen’ zoals Jezus meerdere malen zei (Joh. 5:19). Doordat je ook daadwerkelijk antwoord krijgt van God kun je leven naar wat God voor jou voor ogen heeft. Wat Hij wil dat je onderneemt, waar je gaat.
Zijn stem verstaan is handig wanneer er iemand met een probleem of lichamelijke klachten rondloopt want dan weet God exact wat de kern van het probleem is.
Zijn stem verstaan is werkelijk voor (bijna?) alles een uitkomst. God kan jou ook behoeden en beschermen.
Zo liepen we een tijdje terug de camper uit en toen kreeg Jesse in zijn gedachten dat hij terug moest naar de camper omdat er anders brand zou komen.
Eerlijk gezegd herkende Jesse toen Zijn stem niet. Hij wuifde het voor zichzelf weg dat hij zichzelf niet zo bang moest maken. Twee dagen verstreken, maar het bleef toch in zijn gedachten voorbij komen. Tot hij toch maar naar de camper ging.
Hij stapte de camper binnen en het rook daar sterk naar verbrande elektronica!
De laadregelaar voor de zonnepanelen was blijkbaar al lange tijd aan het smeulen, maar gelukkig waren we op tijd anders was de camper afgebrand!
Dank U God dat U ons gewaarschuwd hebt en dat U vaak zoveel geduld met ons moet hebben!
 


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *