Zit jouw huis ook zo vol?
Spullen waarvan je niet eens meer wist dat je het had?
Hoeveel heeft een mens nou eigenlijk ècht nodig?

you-cant-take-it-with-you

Wat zegt Jezus over het hebben van spullen?

Verzamel op aarde geen kostbaarheden, want die vergaan of worden gestolen.  U kunt beter kostbaarheden in de hemel verzamelen. Die zullen nooit vergaan en nooit worden gestolen. Als uw rijkdom in de hemel ligt, zal uw hart daar ook naar uitgaan. Mattheus 6:19-21

Waarom verzamelen we dan toch zoveel spullen rondom ons heen? Sinds we op reis zijn ontdekken we steeds meer dat het hebben van spullen je niet gelukkig maakt. Dat het managen van je bezittingen heel veel tijd opslurpt. Of het nu op de plank ligt of in je koffer zit, het is een baggage die je altijd met je mee torst.
Wij zeggen zelf dat we al onze spullen hebben weggedaan. Aan de ene kant is dat ook zo maar aan de andere kant hebben we best nog het een en ander gehouden. Dit alles zeulen we met ons mee tijdens onze reis of staat in de opslag te verstoffen. Dingen die 2,5 jaar geleden zo belangrijk leken, stellen nu eigenlijk weinig meer voor. In die 2,5 jaar hebben we ze niet eens gemist! Er zijn meerdere spullen in onze opslag vergaan omdat we het niet konden loslaten in plaats van het weg te geven. Had Jezus hier niet voor gewaarschuwd (Matt. 6:19)?! Ook al hebben we al zoveel weggegeven, soms merk je dat je tegen een stuk van jezelf aanloopt die toch nog niet zo vrijgevig is.
Onderweg krijgen we wel eens iets en iedere keer is het zo verleidelijk om steeds meer mee te nemen en op te potten. Ook al weten we in de praktijk dat God geeft wat je nodig hebt op het juiste moment. Laatst heb ik een hele mooie broek gekregen en die had ik precies nodig, mijn huidige broek is bijna versleten. Wat een mooie timing weer!
Waarom verzamelen we dan toch?

  • ’in case off’ dat je het nodig hebt?
  • omdat je bang bent dat je tekort komt?
  • because you can?
  • omdat je je identiteit eruit haalt?
  • omdat dat jurkje of t-shirt zo leuk is, maar die en die en die ook?
  • of…?

Van de week las ik een tekst en die zette mij stil.

Daarom kunt u, als u geen afstand kunt doen van al uw bezit, nooit mijn discipel worden. Lukas 14:33

Het gaat er niet om al je spullen weg te moeten doen, het gaat erom of je de bereidheid hebt. De consequentie van het niet bereid zijn, maakte mij stil… nooit Zijn discipel worden… dat is me nogal wat! Waarom is dat nou zo belangrijk voor Hem? Hij vraagt van ons of je Hem liefhebt boven alles. Staat God echt bovenaan? Zijn bijv. je hippe schoenen of jas die je net gekocht hebt, minder waard dan Hij? Geven is niet alleen de spullen weggeven die je niet nodig hebt. Geven kost je meer dan dat. Gun jij de ander wat jij jezelf wenst?
Heb je twee jassen geef de mooiste weg. Heb je schoenen gekocht, terwijl je er al bergen hebt, geef dan die nieuwe en gun de ander wat jij jezelf ook gunt.
Maak je geen zorgen voor de dag van morgen én je vertrouwen in Hem stellen, dat is wat God van ons vraagt. Vertrouw niet op geld of materiële zaken, haal jij nog je zekerheid daaruit? Ben jij bereid te geven als Hij daarom vraagt? Of zit je nog vast? Bid en er zal je gegeven worden. Bid voor meer bereidheid, als je dat wilt. Hij zal je gebed beantwoorden, geen twijfel mogelijk!

Wie geeft er met ons mee

Wij hebben besloten om ons leven nog lichter te maken en zijn begonnen aan een tweede ronde van spullen weg geven. Doe jij mee? Kijk rond in je huis, spit je kasten uit. Kijk naar wat echt noodzakelijk is en geef de rest weg.
Enne… weet je hoe zalig het is om een kast open te doen zonder te worstelen tussen allerlei spullen, maar dat je meteen kunt pakken wat je nodig hebt? Kijk ook eens naar je kledingkast. Hadden wij eerst voor iedereen een koffer vol kwamen we tot de ontdekking dat we zelfs dan niet alles dragen.
Geven is leuk en een leeg huis voelt heerlijk, dan vang je 2 vliegen in 1 klap! 🙂 . Bovenal gaat het om je hart.
Waar liggen jouw schatten?
 
[vervolg ‘Nu je huis leeg is…’]  

Categories: onderwijs

2 Comments

Nanette Versloot · 12 oktober 2016 at 12:56

We hebben een bijpassend nummer gevonden om te draaien tijdens je opruim-actie 😀
“Alles moet weg” van BLØF
https://www.youtube.com/watch?v=i6Pdw4Vt8Jg

Nu je huis leeg is... — Fameless Heroes Foundation · 12 november 2020 at 14:25

[…] blog ’You can’t take it with you’] …is het natuurlijk genieten van al die legere kamers en overzichtelijke kasten!! Ik hoop alleen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *