Leven met een eigen voertuig

Wij zijn op de terugweg uit het zuiden eindelijk bij iemand in Belgie langsgeweest waar we al ruim 1 jaar naartoe wilden gaan. Bij gebrek aan een voertuig lukte dat eerder niet, maar nu wel!
Eindelijk konden we live voor genezing bidden en haar bemoedigen. Haar genezing is nog niet zichtbaar maar hebben haar zeker kunnen bemoedigen en zien uit naar een volgende keer.

Plaats voor de camper

De uitdaging was wel dat we daar met de camper niet voor/bij de deur konden overnachten, de 2e optie om bij diegene in huis te overnachten lukte ook niet doordat het een studio betrof en zij chronisch ziek is. En doordat we langere tijd op onszelf waren aangewezen de afgelopen tijd was het nodig dat we onze accu voor stroom aan boord op konden laden, onze was konden doen, douchen, weer beschikking te hebben tot internet om dingen te regelen, blogs te posten, profetie verzoeken te beantwoorden etc.
We (onze gastvrouw en wijzelf) hebben 5, 6? Mensen gebeld maar ieder hielt zijn deur stijf dicht.
Ook hebben we meerdere mensen van een evangelische gemeente, meerdere malen telefonisch gesproken maar ook zij wilden ons niet helpen terwijl ze een eigen parkeerterrein hebben waar we konden staan en div. faciliteiten in het gebouw en een straat verderop woonde 1 van de oudsten.
Wij vonden het juist leuk om naast de praktische kant, andere christenen te ontmoeten en een goede tijd met elkaar te hebben, dat hebben we hen ook gezegd.
Maar nee…ze stuurden ons naar een soort camper plek zonder stroom, wifi, wasmachine en douche…

God blijft je verbazen

Het was verdrietig om te zien.
En het brengt je tot het denken dat je dan misschien niet op de juiste plek bent. Die avond kreeg ik Ezechiel 3:7 in gedachten en toen ik het opzocht was ik verbaasd. Daar staat:

Ik stuur u naar de Israëlieten en zij zullen niet naar u luisteren, omdat zij ook naar Mij niet luisteren! Want het merendeel van hen is hardleers en onwillig.

God denkt vaak zo anders als wij mensen.
We hebben inderdaad behoorlijk op hun deur geklopt en 1 van hen zei letterlijk ‘de deur is dicht’, ze wilden niet horen. Maar blijkbaar vindt God het dan wel nodig dat ze dat meemaken/horen. Wellicht zet het dingen in gang dat ze er later over na gaan denken. We hebben in ieder geval, helaas zonder hun bijzijn, voor hen gebeden en hen gezegend met een zorgend hart voor anderen.

Houden van de ander

Het gaat er niet om dat ze ons persé hadden moeten helpen, of dat we boos op hen zijn en hier ons ongenoegen gaan spuien.
Wat ons verdrietig stemt is dat veel mensen die in God geloven niet zoveel van de ander houden als van henzelf. En…wij zijn daar zelf ook groeiende in, wij zijn echt geen heiligen, maar strek je je daarnaar uit?
Wat gun je jezelf en wat gun je de ander?
De Bijbel staat vol met zorgen en liefhebben van de ander. Ieder mens is gemaakt naar ‘THE image of’ God. Als je de ander liefhebt, dan heb je God lief. Doe je afbreuk aan een ander, dan doe je afbreuk aan een mens die God intens liefheeft en zelfs Zijn zoon voor heeft gegeven.

Geloven is ook doen

Mensen, kijk om je heen, zet je ogen open. Geloven is niet alleen ‘halleluja’ roepen in de kerk, of zeggen “ik zal voor je bidden en vat geen kou hè”, terwijl die ander geen jas heeft en jij er twee hebt. Het is ook zeker je handen uit de mouwen steken en soms betekend het dat het jou wat kost. Heb de ander lief zoals jezelf..

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *