Toen Jezus aan het kruis stierf scheurde in de tempel het grote gordijn naar het Heilige der Heilige. Gods glorie was niet langer alleen in het Heilige der Heilige, Hij was niet meer gelimiteerd om eens per jaar met de priester te kunnen praten. Hij woont nu in jou en mij en kan iedere dag met ons praten. Hoor je dat? God kan met jou en mij praten!
God ‘praat’ niet alleen tegen ons door middel van omstandigheden en het wel of niet voelen van vrede bij een bepaalde situatie. We zijn gemaakt om letterlijk Zijn stem te verstaan. God wandelde iedere avond met Adam door de tuin en ze praatte samen, er was vriendschap tussen hen. Na de zondeval kon dat niet meer, de zonde stond tussen de mens en God in. Maar door Jezus werk aan het kruis kan het weer wel!!
gods-stem

Hoor jij Zijn stem?

Een vriendschap met God is dus weer mogelijk. Maar….hoe weinig christenen horen Zijn stem?

Mijn schapen luisteren naar mijn stem en Ik ken ze, zij volgen Mij. Joh. 10:27

God verlangt nog steeds zo ontzettend veel naar een vriendschap met jou! Ik merk dat zoveel christenen helemaal niet staan te popelen om Gods stem te verstaan en er eerder voor wegrennen. Waarom is dat toch? Soms zou ik mensen figuurlijk weleens door elkaar willen rammelen, als dat zou helpen. 😀 Er is toch niets mooiers dan om te horen wat God wil zeggen? Hij is alwetend, Zijn woorden zijn woorden van leven, van wijsheid, van herstel, van genezing, van …. Hij kan je precies vertellen wat er aan de hand is, hoe Hij over jou denkt of welke keuze je het beste kunt maken of….noem maar op.
Zo was er een vrouw die met haar auto ergens heen reed en op een gegeven moment moest ze linksaf slaan. God zei toen opeens tegen haar dat ze dat niet moest doen. De vrouw luisterde ernaar en koos een andere route. Later hoorde ze dat er op de route waar ze anders had gereden nogal wat turbulentie was op straat. Er waren vechtpartijen en ze had dan in een zeer onveilige situatie terecht gekomen.
Misschien verwijt je God soms waarom je in een bepaalde nare situatie terecht bent gekomen, maar heb je van tevoren ook gevraagd of je die kant op moest en/of stonden je oren open om gewaarschuwd te worden? Als je God volgt is je leven niet altijd rozegeur en maneschijn, soms zal Hij je juist door de storm leiden. Het gaat erom of je je oren open hebt staan dat Hij ten alle tijden tegen je kan spreken. Zodat je net als Jezus doet wat je de Vader ziet doen en wat Hij van jou vraagt. (Johannes 5:19 en Johannes 14:31)

Hoe kan ik beginnen?

Nodig de Heilige Geest uit in je hart, spreek je verlangen uit om Zijn stem te horen. Vraag wat Hij tot je zeggen wilt of stel een vraag en wees dan stil om te horen wat Hij tegen jou wilt zeggen. Eerst denk je misschien dat Gods woorden je eigen gedachtes zijn. Ze lijken ook wel op elkaar. Je ontdekt pas of het jouw eigen gedachtes zijn of dat het God is die tegen je praat als je gaat uitstappen. Of als je het bevestigd krijgt van iemand anders bijvoorbeeld. Hoe meer je oefent, hoe beter je Zijn stem herkent. Fietsen leer je immers ook niet op 1 dag. 😀

Praten met je maker

Is voor iedereen weggelegd, ook voor jou! Tot profeet is niet iedereen geroepen, maar voor een vriendschap met God wel. Een betere vriend kun je niet voorstellen.
Er is toch niets mooiers dan met je maker te praten….?


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *