[vervolg blog ’You can’t take it with you’] …is het natuurlijk genieten van al die legere kamers en overzichtelijke kasten!!
Ik hoop alleen niet dat je je dekens, slaapzakken en kussens weg hebt gedaan, die zouden in de toekomst nog wel eens goed van pas kunnen komen.  😀

Geef, geef en geef nog eens

Gods opdracht aan ons is om te geven.
Alles wat je hebt is je om niet gegeven. Alles wat je hebt is eigenlijk helemaal niet van jou, alles is van Hem. Dus waarom geef je niet?! Mensen hunkeren naar echte aandacht, erkenning, een moment van ’zijn’. Stel je hart en je huis open en zie wat voor mooie dingen er groeien. Voel jij je weleens eenzaam? Je bent absoluut niet de enigste. 30% van de Nederlanders voelt zich eenzaam, dit aantal stijgt naar 65% boven de 90 jaar. Hoe is dit mogelijk als christelijk natie? We zijn toch het land van gezelligheid?!?
Ken jij mensen in je buurt die een nood hebben? Help hen! Ken je deze niet, maak dan eens een rondje in de buurt en kijk met andere ogen. De leed is groot, overal om ons heen. Maak contact met je buren, laat je huis een lichtbaken zijn in de buurt, een plek die bekend staat om waar je altijd terecht kunnen om je ei kwijt te raken. Laat het niet alleen bij praten blijven, maar help de ander ook praktisch, handen uit de mouwen dus!
nu-je-huis-leeg-is

Jouw huis

Hier in het Westen is het gebruik dat ieder zijn eigen huis heeft, komt er familie over, dan moeten ze het liefste ergens anders verblijven. Men houd hun huis vooral voor zichzelf. Bij de zuidelijke landen is jouw huis ook het huis van de familie die langskomt.
Herken je dit? “Ik wil graag iemand helpen en ik heb wel één of meer kamers over in mijn huis, maar ik vind het niet zo fijn om iemand anders in mijn huis te hebben, dus nee…bij mij kan het niet.”
Het is wel veilig en ontzettend makkelijk om geen vreemde in je huis erbij te hebben, maar wat zou Jezus doen als er iemand was die een bed, een dak en liefde nodig heeft? Zou Hij dan zeggen, sorry…ik ben heel erg op Mijn privacy gesteld, probeer het maar ergens anders. Enne…succes hè!?

“Alles wat je voor een ander hebt gedaan, dat heb je voor Mij gedaan”. (Mattheus 25:40 vrij vertaald) Mag ik het omdraaien door te zeggen: Alles wat je niet voor een ander hebt gedaan, dat heb je niet voor Mij gedaan?

Het is makkelijker om alleen zorg te dragen voor je eigen huis en allen die daarin zijn. Voor anderen zorgen die het nodig hebben is niet makkelijk. Maar hé, de Bijbel beloofd ons niet dat het leven makkelijker wordt als we Hem achterna gaan. Als mens zijn we ook vaak bang voor dingen als. Hoe moet ik diegene voeden? We redden het zelf maar net van het inkomen dat we hebben!
Op onze reis vertelde een gezin dat ze hadden gebeden “Heer, U zegt dat we die mensen in ons huis moeten uitnodigen, maar dan moet U ervoor zorgen dat we allemaal genoeg te eten hebben, want wij hebben het niet!”. Deze man had een eigen bedrijf en het geweldige was dat in de tijd dat hij voor die mensen zorgde hij het 3 maanden lang bizar druk kreeg, zo druk had hij het nog nooit gehad! Iedereen had overvloedig te eten en nadat ze vertrokken waren was het aantal opdrachten weer zoals altijd. Zo werkt onze God!
Je kunt mensen afwijzen omdat jij denkt dat je niet genoeg hebt. Je kunt ook in geloof aan God vragen of Hij wil voorzien omdat het Zijn opdracht is om voor anderen te zorgen. Dat kan jij ook!

Mooie kans

Voor andere mensen zorgen geeft jou ook een hele mooie kans om te laten zien wie God is. Houd samen de maaltijd en heb elkaar lief, geef een ander wat jij jezelf ook gunt. Vraag God om mensen op je pad te brengen en grijp je kans!
Psst nog niet klaar met opruimen? Met het nummer van BLØF “Alles moet weg” gaat het vast een stuk sneller! 😀
Zet hem op!!
 


1 Comment

You can't take it with you - minimalisme als bijbelse opdracht — Fameless Heroes Foundation · 12 november 2020 at 18:57

[…] 2 vliegen in 1 klap! 🙂 . Bovenal gaat het om je hart. Waar liggen jouw schatten?   [vervolg ‘Nu je huis leeg is…’] […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *