Jezus zei: “Ik doe niets uit eigen kracht, want niet door mijn eigen wil laat ik mij leiden, maar alleen door de wil van Hem die Mij gezonden heeft. Ik doe alleen wat Ik de Vader heb zien doen” (joh. 5:30,19).

Jezus spreekt over een hechte, intieme relatie met zijn Vader.
Ze zeggen weleens ‘met wie je omgaat wordt je besmet’, dus als we meer tijd met God doorbrengen zullen we meer op Hem gaan lijken. In dat geval laten wij ons graag ‘besmetten’ met zijn liefde, dienende hart, opoffering, nederigheid en intimiteit met de Vader! Wat jij!?

imitator-van-jezus

Hij moet meer worden, ik echter minder

Als je je leven aan God hebt gegeven of geeft, betekend dat dat je de regie over je eigen leven weggeeft. Dat je, net als Jezus, alleen nog maar naar God kan kijken om te zien waar Hij gaat. Jezus liet zich niet door zijn eigen wil leiden, Hij volgde alleen God. Bracht Hem dat alleen in mooie en fijne situaties? Nee, hij heeft daardoor ook hele moeilijke dingen meegemaakt. Dat geldt voor ons ook als imitators van Hem. Toen wij ons leven compleet aan God gaven, deed dat behoorlijk wat storm opwaaien. Wat God iedere keer aan ons vroeg was: “vertrouw je Mij of stel je je vertrouwen in mensen of je eigen ervaring?”. Houd jij je leven liever in eigen hand of wil je God volgen en durf je het stokje compleet aan Hem over te geven? Als je je leven door God laat leiden zul je Zijn grootheid van dichtbij zien en door jou heen zien werken, echt fantastisch! Ben je klaar voor een bijzonder en avontuurlijk leven met God?

Imitator zijn van Jezus

  • houd evenveel van je naaste als van jezelf; houd van de Here, uw God met heel uw hart, heel uw ziel, heel uw kracht en heel uw verstand. En houd net zoveel van uw medemens als van uzelf (Lukas 10:27). De liefde voor God staat bij jou bovenaan, zonder die liefde begin je niets. Kijk om je heen en reik uit, bid dat je Gods liefde voor de mensen om je heen zult voelen en uitdelen. Door de bijbel heen lees je dat God een zwak heeft voor de armen, de wezen en de vreemdeling, zorg extra goed voor hen. En vergeet niet dat alles wat je voor ander hebt gedaan, dat je dat voor Hem hebt gedaan. “Want Ik had honger en u hebt Mij te eten gegeven, Ik was een vreemdeling en u hebt Mij in uw huis uitgenodigd, Ik was ziek en u hebt Mij opgezocht…” (samengevat uit Mattheus 25:35-40)
  • bid om een vervulling van de Heilige Geest; en vertel God dat je echt alle delen van je hart open wilt zetten om door Hem te laten veranderen. Dat voelt heel kwetsbaar, je geeft ook delen die je als mens soms liever voor jezelf wilt houden. Tenminste…je wilt alles aan Hem geven, maar soms is dat op de korte termijn niet altijd prettig, maar op de lange termijn ga je ermee vooruit!
  • vraag aan God wat Hij wil wat je gaat doen en ga dat doen!; en dan is het aan jou, ben jij bereid om te doen wat Hij aan jou vraagt? Als je iets moet doen waarmee je van mensen veel onbegrip zult krijgen durf je het dan toch te doen? Of als je geld of je mooie schoenen weg moet geven wat je zelf hard nodig hebt of waar je zo aan gehecht bent, doe je dat dan? Vraag en Hij zal het je geven. Wanneer je Hem vraagt om jou hiervoor bereid te maken, zal Hij dat doen.
  • genees de zieken en zeg tegen de mensen dat het Koninkrijk van God heel dichtbij is gekomen (Lukas 10:9); Jezus zegt zelfs dat wie op Hem vertrouwt, dezelfde dingen zal doen als Hij en zelfs nog groter. Als je Hem iets vraagt in Zijn naam, zal Hij het doen.  (Johannes 14:12-14). Het is vaak meer dat we niet durven te bidden voor genezing, want stel nou dat er niets gebeurd? Voor je eigen kind of vriend heb je weleens voor genezing gebeden en toen gebeurde er misschien niets. Toch roept de bijbel ons ertoe op en vandaag de dag zie je dat er nog steeds vele christenen zijn die voor de zieken bidden en dat God ze geneest! Wijzelf staan hierin ook nog in de kinderschoenen, hebben 1 keer voor iemand gebeden die meteen genas. Wauw, dat is zo geweldig om te zien en smaakt naar meer! Het mooie van de tekst uit Lukas is dat genezing en het goede nieuws brengen in 1 zin staat. Dat is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mensen ervaren/zien Gods grootheid en liefde waardoor je over Hem kunt vertellen. Reinhard Bonnke zei laatst:

I don’t play the piano to prove that I have fingers. Yes, of course, I have fingers, but I play the piano because I love music. Jesus doesnt set the captives free and heal the sick to prove anything. HE DOES IT BECAUSE HE LOVES US. Understood? God bless you.

  • people who shine from within don’t need the spotlight; je bent een lichtdrager van Hem. Je hoeft geen lamp boven je hoofd te houden en jezelf op een podium te zetten om jezelf te laten zien. Jezus deed dat ook niet, Hij liet God zien in alle nederigheid. Hij wees niet naar zichzelf en riep: “kijk eens wat ik allemaal kan, ik genees de zieken, ik wek doden op en ik leg de storm tot zwijgen”. Jezus zegt in Lukas 10:20 “Maar het belangrijkste is niet dat de boze geesten doen wat jullie zeggen. Waar jullie vooral blij om moeten zijn, is dat jullie namen in de hemel geregistreerd staan.”

Wie popelt er om een imitator van Jezus te zijn? Durf uit te stappen en ga het doen. We gonne be a generation without name or fame, we will shine the light of Jezus and are known by Him!

Categories: onderwijs

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *