Glorie: ’De heerlijkheid die aan God eigen is.’ (Wikipedia)
Het gezicht van Mozes straalde nadat hij lange tijd in de nabijheid, in de heerlijkheid van God vertoeft had. Stefanus’ gezicht straalde toen hij de hemel in keek en Jezus aan de rechterhand van God zag zitten. Beiden proefden ze van ’de heerlijkheid die aan God eigen is’ en mensen om hen heen zagen het.

Hoeveel ben jij in Zijn nabijheid?

Wees in Zijn nabijheid, of je nu aan het werk, sporten, bidden of thuis bent.
Je zult dan steeds meer stralen. Gods nabijheid in jouw leven is niet voor af en toe, maar voor iedere dag. Limiteren we God vaak niet tot een bepaald moment, een afgestippeld stukje tijd waarop we Hem zoeken en in Zijn nabijheid willen zijn? Wij bepalen wanneer God in de buurt mag komen, maar Hij wil altijd in jouw buurt zijn! Of anders gezegd, Hij is er altijd.
Als wedergeboren christen woont de Heilige Geest altijd in jouw. Vervolgens is het aan jou, hoeveel ruimte geef je Hem? Als het aan Hem ligt weet je het antwoord al. 🙂
Jesse fietste een keer langs een huis van een waarzegger en dacht als die persoon nou eens door Gods glorie zou worden aangeraakt.… waarop God tegen Jesse zei: “Mijn glorie is IN jou, jij bent degene die Mijn glorie daar kan brengen!”
Zo, dat was een duidelijk en concreet antwoord! Zijn heerlijkheid, Zijn glorie is in ons… ja natuurlijk dat is veel logischer! Dat betekend wel dat ik zelf langs moet gaan!! Van een afstand voor iemand bidden dan er zelf op af te gaan is natuurlijk veel makkelijker.
paardebloem-2

God werkt met jou mee

Is gebed dan onbelangrijk? Nee! Jezus zonderde zichzelf regelmatig af om te bidden. Bleef Hij alleen maar bidden? Zeker niet, daarna ging Hij erop uit!

Trek de wereld in”, zei Hij tegen hen, “en vertel aan de hele schepping het goede nieuws over Mij. Wie het geloven en gedoopt worden, zullen gered worden. Maar wie het niet geloven, zullen worden gestraft. De mensen die het geloven, zullen hieraan te herkennen zijn: Zij zullen in mijn naam boze geesten verjagen; zij zullen in nieuwe talen spreken; zij zullen zomaar slangen kunnen vastpakken; en als zij iets giftigs drinken, zal hun dat geen kwaad doen; zij zullen zieke mensen de handen opleggen en genezen.” Nadat Hij met hen gesproken had, werd Jezus opgenomen in de hemel en ging aan de rechterhand van God zitten. De discipelen trokken er op uit om overal het geweldige nieuws te vertellen. En de Here werkte met hen mee. Hij zette hun woorden kracht bij door er wonderen op te laten volgen. Markus 16:15-20

Wat mij in deze bijbeltekst zo aanspreekt is dat de discipelen er eerst op uittrokken en daarna; ’en de Here werkte met hen mee. Hij zette hun woorden kracht bij door er wonderen op te laten volgen’.
God reageert als jij uit gaat stappen. Wanneer je in je stoel zit en steeds bid dat er mensen God mogen leren kennen en zullen genezen maar zelf nooit uitstapt (op welke manier dan ook), hoeveel uitwerking zal dat hebben?
(n.b. we hebben het hier niet over een meebiddend persoon thuis terwijl de ander buiten in het koninkrijk aan het werk is)

Al gaan jullie 7 jaar vragen om de kracht van de heilige Geest, jullie zullen het niet ontvangen. Ga in de plaats daarvan de straat op om uit te delen wat je hebt en je zult meer kracht van de heilige Geest in je leven gaan zien. John G. Lake

Jesus goes with the go-ers. He doesn’t sit with the sitters. Reinhardt Bonnke

Wil jij een go-er zijn?

Jezus gaat op pad met degenen die GAAN. God geeft ons meer kracht als we er iets mee gaan doen! Wil je meer van Gods Geest ervaren in je leven? Ga uitdelen van wat je hebt en God zal je steeds meer toevertrouwen!
Het maakt niet uit hoeveel of weinig je hebt, met wat je hebt en wie je bent BEN je al bruikbaar. Je hoeft niet te wachten tot het moment dat je eindelijk uitgegroeid bent. Door je wedergeboorte woont Gods geest in jouw, Gods glorie wil NU al door jouw heen werken.

Al het Mijne is het uwe

Luister goed, wie op Mij vertrouwt, zal dezelfde dingen doen als Ik. Zelfs nog grotere… Johannes 14:12

Als kind van God heb je deel aan Zijn huis, je mag gebruik maken wat alles wat Zijn huis biedt. Net zoals een kind gebruikt maakt van het huis van zijn ouders. De ouders hebben wel regels hoe je dingen gebruikt. Zo heeft God ook regels over hoe je gebruik maakt van Zijn huis. God heeft beloofd dat alles wat van Hem is, van jou is (Lukas 15:31).
Het gaat om ZIJN NABIJHEID, GELOVEN, VERTROUWEN èn UITSTAPPEN.
Zoek je Zijn nabijheid op ieder moment van de dag?
Geloof je dat Zijn Heilige Geest door jou heen kan werken?
Vertrouw je Hem dat Hij met jou meegaat en meewerkt?
Ga uitstappen, ga doen!
Be a Gods glory-giver! 😀
 

Categories: onderwijs

1 Comment

Niet ik maar Hij — Fameless Heroes Foundation · 12 november 2020 at 14:21

[…] te blijven. God gebruikt jou, hoe jij bent om Zijn licht door je heen te laten schijnen. Gods glorie is immers in jou, jij bent de brenger van het goede nieuws en het zijn jouw armen en benen die uitreiken, uitdelen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *