Geef God en Zijn Koninkrijk de hoogste plaats in uw leven. Hij zal dan in alles voor u zorgen. Mattheus 6:33

Wat een belofte! In ALLES zal hij voor u zorgen, iedere dag, wanneer je Hem de hoogste plaats in je leven geeft. Bij de start van onze reis beloofde God ons dat we voortaan van Zijn tafel mochten mee eten. Nu ruim 2,5 jaar onderweg te zijn heeft God nog geen maaltijd overgeslagen. En dat is echt een wonder zonder vast inkomen!
We hebben altijd bedden gehad om in te slapen, kleding om aan te trekken en een dak boven ons hoofd en meer dan dat. God voorziet in tijden dat het nodig is wanneer jij durft de touwtjes in jouw leven los te laten.
Jij hebt je leven toch ook aan Hem gegeven?

ijsbeer-1

Gods voorziening

Het is altijd zo bijzonder dat je daadwerkelijk ontvangt wat je nodig hebt, zonder dat je dat aan andere mensen hebt verteld. God weet wat je nodig hebt. Zo zagen laatst onze 3 weken eruit; Ik moest eraan denken dat ik graag nieuwe appels zou willen, ze waren bijna op. Voordat de appels op waren ontvingen we een hele zak appels. De kids zijn zo dol op aardbeien, we hadden er niet veel meer en merkten dat ze graag nog meer zouden lusten. Twee dagen later kregen we 3 bakken vol met aardbeien.
Ons gastgezin had voorgesteld om taart te bakken, maar toen het weekend aanbrak waren we allebei ziek. Waren we net beter of er kwam iemand aan de deur met overheerlijke taart. Wauw!
En als klap op de vuurpijl, toen we van het ene huis naar het andere huis gingen leek in alles voorzien, ik dacht bij mijzelf, alleen het brood mist nog.
Je raad het al… Er kwam iemand langs om kleding te brengen, we kletsen wat en deze mevrouw gaat weer weg… en komt terug met……… BROOD! Hier zegt ze, voor jullie. In de 5 minuten dat we haar hadden gesproken vertelden we over onze reis, niet over tekortkomingen. Ze wist niet dat we deze nood hadden.
Zo ging het ook met peen, tandpasta, bodylotion (nog van mijn favoriete merk ook!) en andere zaken.

In de zomer van 2014 hadden we een bruiloft waar ik geen geschikte kleding voor had. Een paar weken voor de bruiloft kregen we ineens allerlei kleding en daar zat een prachtig setje kleding bij voor de bruiloft!
WOW, nu ik dit alles opschrijf sta ik weer versteld!!

Leef jij bij de dag?

Maak u dus geen zorgen over wat u zult eten of aantrekken. Met dat soort dingen vullen de ongelovigen hun leven. Uw hemelse Vader weet heel goed wat u allemaal nodig hebt. Maak u geen zorgen voor de dag van morgen. Ook morgen zal God u weer geven wat u nodig hebt. Leef dus gewoon bij de dag. Mattheus 6:31, 32, 34

En zo is het! Leven uit geloof is niet altijd makkelijk, maar wel heel mooi!
Het is zo’n simpel zinnetje “maak u geen zorgen voor de dag van morgen”. In de praktijk is dat soms wat minder eenvoudig. Aldoende leer je en groei je in het vertrouwen dat Hij inderdaad voorziet.
Ik houd ervan om dingen goed voor te bereiden en te plannen en ik merk dat dit soms best botst met Gods opdracht om per dag te leven. Soms kunnen we niet plannen en invloed uitoefenen om dingen lang van tevoren te regelen omdat God de boel voor ons regelt op Zijn tijd.
Ik zeg niet dat ik me nooit meer zorgen maak over eten of kleding, maar door ervaring wijs geworden weet ik dat God altijd op tijd komt. Als mens denk je alleen dat je iets eerder nodig hebt. Als God later dan jouw planning in datgene voorziet dan zie je dat God gelijk had. 🙂

Leven uit geloof

Marc Korf zei een keer heel pakkend:

Live from what the birds bring – If you could have the power to heal the sick and comfort broken hearts with the ability to foresee the future, but in return, you must live from what the birds bring for food each day, and sleep wherever a door opens, for the rest of your life. Would you do it?

Dat doet mij denken aan de bijbeltekst die we vandaag aan tafel lazen.

Wie bij Mij wil horen, moet zijn eigen wensen opzij zetten. Hij moet zijn kruis opnemen en Mij volgen. Wie voor zichzelf wil leven, zal zijn leven verliezen. Maar wie zijn leven opgeeft voor Mij en voor Gods plan, behoudt het. Markus 8:34-35

Hij vraagt het niet van je, Hij eist van je dat je je eigen wensen opzij zet! Wat zijn jouw wensen?
Een mens kan soms zoveel wensen hebben. Wensen die gaan over wat je allemaal wilt hebben en doen, wensen over waar en hoe je wilt wonen, wensen over een carriere die je najaagt, wensen over……. Ben je bereid om die wensen los te laten? In Psalm 37:4 staat: “Verheug u in de HERE; dan zal Hij erop toezien dat u alles krijgt wat u nodig hebt en waarnaar u verlangt.
Dat is zo mooi. God vraagt je of je je wensen op wilt geven, je spullen, je geld weg te geven. Hij vraagt jou je leven op te geven voor Hem en daarom zul je juist de wensen van je hart ontvangen en zal Hij voor jou zorgen.
Jezus zegt het zo alles omvattend:

Geef God en Zijn Koninkrijk de hoogste plaats in uw leven. Hij zal dan in alles voor u zorgen! Mattheus 6:33

Dat proeft naar meer

Wanneer heb jij geproeft van Gods voorziening? Hoe voorzag hij bij jou? We zijn benieuwd naar jouw verhaal!
Deel het hieronder in de comments, het is mooi om elkaar over Gods grootheid te vertellen. Hij is het die alles in Zijn hand heeft, naar Hem gaat alle eer!

Misschien heb je nog maar weinig meegemaakt van Gods voorziening en zou je dat dolgraag willen.
Ga dan doen wat Hij van je vraagt.

  • Geef God de hoogste plaats in je leven
  • leg je eigen wensen/je leven neer
  • ga uitdelen/geven van wat jij ontvangen hebt
  • leef eerlijk, rechtvaardig en oprecht
  • zorg voor je naasten (in het bijzonder de armen, weduwen, wezen en vreemdeling)
  • vertel de mensen over het goede nieuws
  • luister naar de Heilige geest wat Hij specifiek aan jou vraagt om te doen en ga dat doen, stap uit! Soms kan Hij je iets vragen om te doen wat redelijkerwijs onmogelijk is of menselijk gezien niet wijs. Dat is hét moment om uit te stappen en Hem te vertrouwen, dan zul je zien dat bij God niets onmogelijk is en dat Hij jouw Vader is die voor jou zorgt, zelfs tot in het kleinste detail.

We zien uit naar meer en meer mensen die uit de veilige en comfortabele boot durven te stappen en gaan doen wat Jezus van ons vraagt. Durf jij het avontuur met Hem aan te gaan? Become a Fameless Heroe too!


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *