God praat niet alleen door situaties of je gevoel, God heeft een stem.
Hij praatte iedere dag met Adam in de Hof van Eden. Hij bracht Adam niet alleen in situaties waardoor Adam wist welke weg te gaan, of God gaf Adam niet alleen vrede of onrust over een bepaalde situatie. ADAM SPRAK en GOD SPRAK TERUG en andersom!
WE LIMITEREN GOD als we niet naar Zijn stem luisteren, het voldoende vinden om alleen door situaties en gevoel geleid te worden en andere dingen. God schiep de mens om relatie met hem te hebben.
happy-few
Na de zondeval moesten Adam en Eva de Hof van Eden uit en kon God niet meer met Adam wandelen, de zonde stond ertussen. 🙁
Later was er in de tempel het Heilige der heilige, de plek waar God eens in de zoveel tijd praatte met een van de priesters. Op die manier kon God toch nog een beetje vertellen wat er op Zijn hart lag om uit te delen.
En toen….was Jezus daar, Hij stierf voor onze zonde zodat we weer bij God kunnen komen en Hij bij ons!
Toen Jezus aan het kruis stierf scheurde het gordijn van het Heilige der heilige van boven naar beneden.
WAAROM? Omdat God nu niet meer gelimiteerd is om eens in de zoveel tijd met een van de priesters te praten, maar IEDERE DAG met IEDER van ons! Wat heerlijk!
Maak daar toch gebruik van, NEEM NIET GENOEGEN MET MINDER. Hij heeft jouw gemaakt en Hij wil dolgraag met je praten. Hoe mooi is dat? Dat is toch fantastisch?
Wie kent jou beter dan Hij? Wie weet het beste wat goed voor jou is om te doen? Welke pad Hij voor jou voorbereid heeft?
Zijn stem verstaan gaat niet in 1 keer, geef daarom niet op als je denkt dat het in het begin niet zo snel of makkelijk gaat als je zou willen.
Hoe meer je je daarnaar uitstrekt hoe beter je Zijn stem zult herkennen. 1 tip die ik kan geven is ga het gewoon doen! Je weet pas of het van God is als je ernaar gaat handelen het uitspreekt tegen iemand anders etc.

“Ik doe alleen wat Ik de Vader heb zien doen” is wat Jezus zei. Johannes 5:19

Wie bij Jezus Christus hoort, heeft met zijn oude natuur en begeerten afgerekend; die zijn aan het kruis geslagen. Als de geest ons nieuw leven heeft gegeven, moeten wij ons ook in alle opzichten door de geest laten leiden. Galaten 5:24-26

Hoe kun je doen wat je de Vader hebt zien doen? Hoe kun je je in alle opzichten door de geest laten leiden?

Mijn schapen luisteren naar mijn stem en Ik ken ze. Zij volgen Mij en Ik geef hun eeuwig leven. Johannes 10:27

Luister naar Zijn stem, Hij spreekt woorden die leven brengen.
GODS STEM VERSTAAN is niet alleen ‘for a happy few’ het IS VOOR IEDEREEN!


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *