And of we go!

Zo zit je nog in Drenthe…en zo zit je ineens in Drachten en ben je een gemeenschap gestart. Dat kan alleen God verzinnen!
We komen nu al bijna 2 maanden samen met REWIND Drachten en dat is maar goed ook! We merken dat we hier echt op ons plek zijn, hoe we de mensen hier kunnen zegenen en tot dienst kunnen zijn.

Doopfeest
Het is begonnen met een doopfeest half september met 3 dopelingen.
Daarvoor hadden we allemaal doopgesprekken met hen. Zo prachtig om te horen hoe God hen persoonlijk 1 voor 1 overtuigd heeft van Zijn bestaan.
Vanuit de duisternis kwamen ze in het licht! Zelfmoord, depressie, drugs, slapeloosheid…etc…dat was verleden tijd! God gaf ze een nieuw leven en daar zie je ze steeds weer van genieten!
Toen we hen vroegen door wie ze gedoopt wilden worden stonden ze verbaasd te kijken, want dat zouden wij (Jesse en Nanette) toch doen?
Neehoor, dat hoeft helemaal niet. Ieder die in Hem geloofd en zelf ook als volwassene gedoopt is, mag dopen. Zo gebeurde het dat ze door hun eigen ouders, broer en vriend gedoopt werden. Prachtig!

Pastorale zorg
Omdat vele veel hebben meegemaakt valt er samen met God ook een hoop op te ruimen en te genezen. Ook daar steken we veel tijd in en zien we God hen stapje bij stapje heler maken.

Samenkomsten
We komen wekelijks samen in een loods die iemand uit de groep ter beschikking heeft gesteld en iedere keer zien we weer nieuwe gezichten. 
De groep bestaat voornamelijk uit mensen die kortgeleden tot geloof zijn gekomen of nog jong in het geloof zijn. Dat brengt echt een hele andere dynamiek. Meezingen? De meeste liederen kennen ze niet. Bidden? Dat willen ze wel, maar durven de meeste nog niet. Delen wat God die week heeft gedaan in hun leven? Daar beginnen ze steeds meer de smaak van te krijgen. En wat zijn ze enthousiast! Wel op zijn Fries, dus in de groep zien we niet altijd wat er gebeurd, maar spreek je ze later 1 op 1 dan hoor je wat God allemaal in gang heeft gezet.

Omkijken naar elkaar
Twee waren ook de straat op gegaan om te evangeliseren en waren een jongeman tegengekomen die op straat terecht was gekomen. Die hebben ze toen meteen mee naar huis genomen en ook mee naar REWIND.
Inmiddels heeft hij een uitkering en een huisje. Iemand had een goed adresje voor 2e hands meubeltjes om hem mee te zegenen en met elkaar kochten we een voedselpakket voor hem. Hij heeft geproefd van wie God is. We bidden dat hij voor God zal gaan kiezen.

Huis reinigen
1 dopeling vertelde tijdje terug dat ze wachtte op een tante die haar huis zou reinigen. Ze had zelf al alle boeddha beelden e.d weggedaan en sliep toen meteen zoveel beter. We mochten haar vertellen dat ze zelf haar huis kon reinigen en hoe ze dat kan doen en dat deed ze nog diezelfde avond!
Afgelopen zondag hoorde we van een andere dopeling (17 jaar) dat hij aan zijn niet bekeerde moeder had verteld over wat al die boeddha beeldjes e.d. voor uitwerking hebben. Hij stelde voor om ze weg te doen en…..ze vond het goed! Wat een held dat hij dat durfde. Het huis is nog niet helemaal schoon, hij voelde aan dat hij niet meteen te hard moest lopen. Dat bewaard hij voor de volgende keer.

Er valt nog zoveel meer te vertellen, God doet zoveel en zal nog heel veel gaan doen!

Profetie-aanvragen uitgelicht – Sabine


“De woorden die jullie kregen gaven mij hoop. Het heeft mij zeker bemoedigd.
Een paar keer wou ik opgeven.
Het is dan ook bijzonder dat ‘ geef niet op’ weer terug komt.”

Versloot on the Road
 

We lijken wel gewone burgers momenteel. We wonen in een huis met een auto voor de deur. 
Voor de rest is het momenteel geen gewone wereld. God zag dat van tevoren aankomen, want in Maart, 1,5 week voordat de lock down plaatsvond, plaatste God ons uit de camper in een vakantiehuis in Drenthe.

En nu zitten we via een bijzondere weg in Drachten en zijn we een gemeenschap gestart met een groep van 20 man. Dat hadden we ons 2 maanden geleden niet voor kunnen stellen!

Het is een groep waarbij, op een enkeling na, God pas net kent.
We voelen ons nu meer verbonden met Paulus. 🙂 Laten we zeggen dat een groep doorgewinterde christenen heel anders is dan mensen die een wild leven zonder God hebben gehad.
Een mooie uitdaging met mooie mensen en gaaf om te zien wat God in ieders leven aan veranderingen teweeg brengt.

Blog
Geen nieuwe blog deze keer.
Onze eerdere blogs vind je hier.

Profetie-aanvragen uitgelicht – Nelleke


“Ten eerste ontzettend bedankt voor de profetieën. Het was echt heel bemoedigend en klikte ook enorm in mijn hart. In de profetieën die ik van jullie heb gekregen komen groei, uit de boot stappen, vreugde en een start van een nieuw seizoen sterk naar voren. Het is ook precies waar ik nu voor sta.

De laatste tijd ga ik door een diep proces met God waar ik alles moet loslaten, ook al mijn angsten en zorgen en brengt Hij mij naar een hogere level van vertrouwen. Ook aanbidding wat terugkwam in deze profetieën klikte ook heel erg. Ik heb inderdaad een groot hart voor aanbidding en staat de laatste tijd staat ook wat strijd op dus dit was weer een goede reminder 🙂 Deze profetieën kwamen echt op de juiste timing, het bracht mij weer frisse moed om door te gaan.
Nogmaals heel erg bedankt allemaal!”

Doen wat Hij van je vraagt – spreken op DTS JmeO Heidebeek
 

Soms plannen we iets en zet God je op een heel andere manier in dan jezelf gedacht had. Zo had ik (Jesse) de week voor onze (gecancelde!) conferentie ‘Leren God’s stem verstaan’ vrij genomen om mij voor te bereiden. De weken ervoor waren namelijk echt druk en hectisch geweest.
Op vrijdagochtend ontving ik een appje of ik beschikbaar was de week erop. Natuurlijk hebben we er eerst voor gebeden. Maar voor ik het wel en goed doorhad stond ik een hele week te spreken over Jezus en Discipelschap.

In Psalm 37:4 lezen we: ‘Schep vreugde in de HEERE, dan zal Hij u geven wat uw hart verlangt.’ Wauw, zo gaaf. Hoe meer we ons aan Hem overgeven, des te meer we zien uitkomen!

Natuurlijk hebben we het gehad overonze bijzondere reis en de manier waarop wij gehoor hebben gegeven om onvoorwaardelijk achter Hem aan te gaan. We zijn samen de diepte ingegaan en vanaf Genesis geëindigd bij het kruis. Ontdekt wie Jezus is en dat jouw manier van kijken bepaald wie Jezus voor jou is. En we daarom de Heilige Geest hard nodig hebben om ons de waarheid van zijn ware karakter te openbaren.

Bijzonder ook dat ik vroeger als enigste leerling op school geen examen heb gedaan in het vak engels. Mijn cijfers waren ervoor te laag. Nu heb ik een week lang gesproken vanuit mijn hart, geleid door de Geest in vloeiend engels! Als dat geen getuigenis is, dan weet ik het ook niet meer!
De studenten waren geraakt en uitgedaagd om radicaal achter Jezus aan te gaan in intimiteit met de Vader. Wat dat betreft voelde ik mij als een vis in het water.

Wist je datjes…

 
  • dat de REWIND online bijbelstudie na 6 maanden eindelijk het bijbelboek Lukas uit heeft? We gingen niet snel vooruit, maar wel de diepte in, erg mooi! Wil je meedoen, wees welkom!
  • we eindelijk onze onboarding brochure gemaakt hebben en laten drukken? We gebruiken deze brochure om nieuwe teamleden snel thuis te laten voelen in het Profetisch Team.
    Zo bouwen we samen aan een profetische generatie!
  • we nu een prachtige proclamatie kaart ‘Ik ben’ hebben. Geloof komt door het horen van het woord van God. Als we dus uitspreken wie we zijn in Hem groeit ons geloof en doven de leugens van de vijand.

Nieuws van Stefanie
medewerker Fameless Heroes

Begin september had ik een pastorale visite gepland. 
Deze persoon had geen christelijke mensen in de omgeving, hier waren we al een tijdje naar opzoek, maar helaas nog zonder succes. Kort voor mijn bezoek weer opnieuw op zoek gegaan, en dit keer met resultaat. 

We hebben hen tijdens mijn bezoek ook ontmoet, en deze persoon heeft nu meerdere christelijke contacten in haar omgeving. Ik sta er nog steeds van te kijken hoe mooi God dit weer geregeld heeft. Hij weet wat we nodig hebben, en geeft dat ook op tijd! 

De dag erna, nadat ik deelde over Fameless Heroes, en over het profetisch team, waren er veel vragen, en was er veel interesse en verlangen naar het verstaan van Gods stem. 

Na wat uitleg en het delen van de verschillende manieren waarop ik zelf het spreken van God heb ervaren hebben we spontaan Gods stem verstaan in de praktijk uitgevoerd. 
Dit deden we in de vorm van lootjes trekken. Het was een mooie ervaring om dit te mogen en kunnen doen! 

Het is bijzonder als mensen verlangen naar het verstaan van Zijn stem, en er dan achter komen dat het helemaal niet zo ingewikkeld is. 

Instructeurs gezocht!


Raising up a prophetic generation in a holy nation!

Om dit doel te bereiken willen we het land in om op strategische plaatsen onze cursussen aan te bieden. God heeft voorzien in Tessa, die de organisatie van conferenties van ons gaat overnemen. Daardoor is er nu ruimte gekomen voor iemand die dit onderwijs kan geven. Onderwerpen zijn o.a. ‘God’s stem verstaan’, ‘relaties en het huwelijk’ en ‘Holy nation’.

Geloof jij dat jij deze persoon bent? Neem dan snel contact op!
creatieve profetie-aanvraag

Holy Nation Worship Night
(voormalig Fast Forward Worship)

Het was de eerste keer na de 1e lockdown dat we 19 september eindelijk weer heerlijk met elkaar God hebben aanbeden en de Heilige Geest alle ruimte hebben gegeven. Met een heel nieuw aangevuld muziekteam. Als team begonnen we al eerder die dag om elkaar te ontmoeten, te delen, samen te eten.

Gods aanwezigheid
Degene die ’s avonds de maaltijd kwam brengen zei dat toen ze de ruimte in kwam zo Gods aanwezigheid voelde dat ze met wankele benen het eten neerzette. Ook de gasten die ’s avonds binnenkwamen ervaarden ook meteen dat God er was. Terwijl wij, als team, daar helemaal geen notie van hadden.

Tijdens de aanbidding konden mensen indrukken delen. Er waren momenten dat een zangeres spontaan een nieuw lied zong. Aan het eind vroegen we of mensen iets konden delen van wat ze die avond mee hadden gemaakt. En 1 vrouw zei dat ze tot bevrijding was gekomen terwijl niemand voor haar bad, we waren samen God aan het aanbidden en dat veroorzaakte haar bevrijding! Wow…dat is toch fantastisch?!

Live stream
Voor het eerst hebben we de avond live gestreamd. Later hoorden we dat een aantal indrukken die deze avond gedeeld werden, voor mensen waren die via de livestream meekeken.
De worshipavond van 17 oktober hebben we jammer genoeg af moeten zeggen vanwege de verscherpte corona maatregelen. Maar 21 november zullen we het wel door laten gaan, alleen dan via live stream.

Interesse?
Heb je interesse in de live stream en/of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Holy Nation? Voeg jezelf toe aan de Band app van Holy Nation

Profetie-aanvraag uitgelicht – Susan vervolg


“Goedemorgen, ik moest denken aan wat jullie ons in juli doorgaven toen jullie voor ons baden. Dus ik las het net terug en ter bemoediging: een aantal dingen klikten al toen, maar nu we een paar maanden verder zijn, beginnen ze ook uit te komen. 
Bijvoorbeeld over het rouwproces waar we doorheen gaan, over dat we korter op deze plek zouden zijn dan gedacht… Het moedigt me weer aan: God is erbij! En daarbij: ik ga vandaag mijn baan hier opzeggen en ervaar het precies zoals jullie schreven: ik heb hard geprobeerd. Nu laat ik los, schudt die deken van verdriet van me af en ga mensen adviseren en bij elkaar brengen in een nieuwe baan.
Goed, dat vond ik tof om met jullie te delen”

Nieuws van Tessa
medewerker Fameless Heroes

Hi iedereen,

Hier een update vanuit Events. De afgelopen periode heb ik hard gewerkt om een professionele basis neer te zetten waaruit we alle aankomende conferenties kunnen gaan organiseren. Daarnaast stond de conferentie over Gods stem verstaan in oktober op de agenda waar alles voor geregeld moest worden.

De voorbereidingen ging gepaard met een dagje Drachten. Het was fijn om Jesse & Nanette + hun familie weer te zien. Er is die dag veel uitgelegd en besproken. Vervolgens ben ik flink aan het typen geweest en is de basis zo goed als klaar!

Evenementen gecanceld
Er was uiteindelijk besloten om het Event “God’s Stem Verstaan” en de “Holy Nation Worship Night” die aansluitend zou zijn, niet door te

laten gaan, maar te verzetten naar een andere datum, wanneer de regels m.b.t. Corona en het virus zelf zo goed als weg zijn. Wij geloven dat God groter is dan Corona, maar willen wel actief meewerken aan het voorkomen van het verspreiden van het virus.

Hoewel het aan de ene kant jammer is, omdat we dan niet de informatie over kunnen dragen aan mensen. Is het aan de andere kant wel fijn dat we nu de processen kunnen aanscherpen en bepaalde zaken kunnen automatiseren voordat de evenementen echt beginnen.

Veel liefs en wees gezegend,
Tessa


Profetie-aanvraag uitgelicht – Elisa

“Ik wil iedereen bedanken voor de profetie. Ik hoorde hierover via een vriend en het leek mij erg interessant. Ik had namelijk een aantal vragen en ik was een beetje onrustig. Zelf had ik een openbaring ontvangen alleen ik twijfelde nog of ik het wel goed begrepen had. Met behulp van deze profetie weet ik dat het een deel is van God’s plan! Ik dank God voor jullie hulp! Nu heb ik weer motivatie en een nieuw doel in mijn leven!”

Gebedspunten

  • Dat we voor REWIND Drachten bouwers erbij krijgen, mensen die al langer God kennen en ons kunnen helpen met het vele werk wat hier ligt (onderwijs, pastoraat, aanbidding e.d).
  • Dat het opzetten van een profetische generatie vorm krijgt.
  • Dat we 7 lokaties vinden waar we in het nieuwe jaar onze conferenties mogen houden.
  • Groei in maandelijkse giften voor Fameless Heroes; zodat we materialen kunnen kopen voor de conferenties en ander drukwerk kunnen aanschaffen.

Upcoming Events

Holy Nation Worship Nights
21 november

Gaat niet door vanwege aangescherpte corona regels.
Wel zullen we als muziekteam samenkomen en zullen we dit live streamen.

Heb je interesse in de live stream en/of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Holy Nation? Voeg jezelf toe aan de Band app van Holy Nation

Vriendschappen, relaties en het huwelijk
21 november

Gaat ondanks Corona door!

Conferentie over een bijbelse kijk op relaties. Hoe kijkt God naar het huwelijk? En hoe denkt Hij over sexsualiteit? Samen gaan we op ontdekkingstocht om te zien wie wij zijn, wie Hij is en wat het betekent om samen één te worden. We geven je de wijsheid om een huis te bouwen en handvaten voor een gelukkig huwelijk.

REWIND online Bijbelstudie
iedere donderdagavond

Iedere donderdagavond houden we een uur bijbelstudie met een groep enthousiastelingen.

We gaan samen op zoek naar wat het betekend om een discipel van Jezus te zijn. We spitten een bijbelboek door, gaan de diepte met elkaar in.

Er staan echt veel rake teksten in. Jezus nam vaak geen blad voor de mond!

Wil je meedoen?
Gebruik dan deze uitnodiging.
We ‘zien’ elkaar via Band app.

Mee doen?

Wil je ons werk ondersteunen? Onze bediening groeit hard, er werken nu 4 mensen op ‘kantoor’. Alle 4 leven wij uit geloof. Steun ons! Zo word het mogelijk om het Goede Nieuws te verspreiden!

Bankgegevens
Jesse Versloot
IBAN: NL66BUNQ2043740377
BIC: BUNQNL2AXXX
Steun ons met uw gift
Fameless Heroes Fameless Heroes
REWIND Zoetermeer REWIND Zoetermeer
Versloot on the Road Versloot on the Road
Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen? 
Geef je op via ons inschrijfformulier.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferencesor unsubscribe from this list.Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*
Categories: nieuws

1 Comment

Alex Dr888 · 26 december 2021 at 16:21

Dankje beste mensen. 8 Dec. 2020 gedoopt en nog steeds standvastig. Hoop dat voor jullie de sluier afgenomen is m.b.t. jullie vervolg traject.

Fijne familie dagen en alvast een gezegend nieuwjaar!

Groeten Alex D Dr888

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *