Hem volgen = samenwerken

Hem volgen = samenwerken

Doet Hij meer of jij? Dat wisselt steeds. Als het al te vergelijken valt.
De ene keer loop je Hem voor de voeten en geeft Hij jou misschien hints of laat Hij gewoon weg jouw pogingen mislukken. Weer een andere keer luister je goed naar Zijn instructies en lopen de zaken op rolletjes. En alles wat er tussen in zit.
Laten we zeggen dat we alles hebben meegemaakt nadat we in Kockengen weggingen.

We hadden enorm veel lijntjes uitgezet naar allerlei mensen om langs te gaan. Alhoewel er ook zeker meerdere positieve reacties kwamen en er ook data’s gepland werden liep alles gek genoeg op niets uit.

Jesse was de eerste die het door had. De vraag rees of God het was die alles op niets uit deed lopen. Wil Hij soms dat we wat anders doen?
God antwoorde met Hosea 2:5:8. Zoals altijd als ‘nummertje’, we moesten het opzoeken om te weten wat er staat.
De situatie van die tekst is heel anders dan de onze, maar de kern is hetzelfde:
‘Daarom maak Ik haar weg onbegaanbaar. Ik ga haar opsluiten achter een muur. Dan zal het voor haar onmogelijk zijn een pad te vinden….’
Dus toch! We probeerde alle paden, maar we kwamen er niet, God blokkeerd de boel.

Wat wil God dan?

Wat moeten we dan doen?
Na wat dagen ermee geworsteld te hebben kregen we Handelingen 16:6-15.
Daar staat dat God Paulus niet toestond om naar Asia te gaan (al onze lijntjes houd God tegen). Op basis van een visioen weet Paulus waar hij heen moet (welke woonplaats). En waar gingen ze na een paar dagen heen toen het shabbat was? Naar de gelovigen, waar ze vervolgens door degene waar ze mee gesproken hadden uitgenodigd werden om te blijven logeren. Wauw, wat een duidelijk antwoord!!
 

Zoetermeer

We hadden die zaterdag een familie verjaardag in Den Haag en besloten om aan God te vragen naar welke woonplaats en welke kerk we die zondag toe moesten gaan.
Jesse kreeg een gemeente in Zoetermeer in gedachten die we beiden niet kenden en met de opdracht om hen te vertellen om ‘te gaan doen wat er staat’.
Vanaf het moment dat we daar kwamen gingen er ineens allerlei deuren open en werden we net als Paulus ter logeren gevraagd (en shabbats brood gebakken en gevierd :D). Bij het eerste huis waar we waren is de vrouw zo aangeraakt door hetgeen we brachten dat ze de week erna 3x is gaan doen wat de Heilige Geest haar spontaan in gedachte bracht en de resultaten waren verbluffend! God was aan het werk door haar uitstappen, zo mooi!
De 3e zondag dat we daar waren had diezelfde vrouw het idee dat wij een bepaald persoon moesten spreken. Zij stapte uit en stelde ons aan elkaar voor. Na een tijdje werden we door hem gevraagd om bij een bepaalde bijeenkomst te komen spreken over Gods stem verstaan en daarna vroeg hij ineens “hoe doen jullie het met stroom?”. We vertelde dat we nu steeds maar een beetje stroom hebben doordat we rijden, dat we graag zonnepanelen zouden willen en dat de accu oud is. Waarop hij terstond zei dat hij zonnepanelen, accu, led-verlichting en een omvormer voor ons heeft en dat we binnenkort maar langs moeten komen!!
Je begrijpt dat onze monden open stonden van verbazing! God is groot en goed!!

Rondje Gelderland

Die week hadden we geen tijd om langs te gaan, want dat werd een rondje Gelderland.
3 mensen hebben we bezocht die ons hadden uitgenodigd.
Iemand die ons 2x een profetisch woord had gevraagd vroeg ons om hulp met betrekking tot zijn huwelijk wat in zwaar weer zit.
Een vrouw die over ons las en die meer wil horen over Gods stem verstaan, voor genezing bidden ed. die geen mensen om zich heen heeft die zo leven en daardoor ons uitnodigde.
Een man die lichamelijk en in zijn leven veel te verduren heeft hebben we mogen bemoedigen met woorden die we van God voor hem ontvingen en natuurlijk baden we voor genezing (het resultaat was er helaas nog niet).
Zo had ieder weer iets anders nodig. We hebben gedeeld, onderwezen en gebeden om hen verder te brengen dan waar ze waren.
Tussendoor hebben we ook 2 bestuursleden van Fameless Heroes (bevriende echtparen) kunnen ontmoeten. Wat was het fijn om weer met hen van hart tot hart te spreken.
De drukke week sloten we af met een paasdienst in een gemeente in Veenendaal waar we eerder ook avonden over Gods stem verstaan hadden gehouden bij twee huisgroepen.
En toen…was/is het even tijd om ons op te laden en uit te rusten op ‘onze’ geliefde gratis camperplaats in Viane voordat we deze week weer terug gaan naar Zoetermeer waar we benieuwd zijn hoe alle balletjes (en zonnepanelen) verder gaan rollen.
Wij gaan in ieder geval de samenwerking met God weer aan. Jij ook?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.