Zijn in Zoetermeer

Zijn in Zoetermeer

De vorige keer schreven we over hoe we naar Zoetermeer gestuurd zijn en nu, 3 maanden later, zijn we nog steeds in ‘Sweetlakecity’ zoals Zoetermeer hier ook wel gekscherend genoemd wordt.

We hebben het idee dat God ons een wat langere tijd in Zoetermeer wil hebben. Daarom blijven we net zolang als God het nodig vindt. We zien ook dat het goed is om hier te zijn.
Al hebben wij regelmatig het gevoel dat we weinig kunnen betekenen in deze gemeente. We horen juist van alle kanten terug dat ze het zo ontzettend fijn vinden, geraakt worden, bemoedigd worden en zoveel meer. Puur omdat we er zijn, om wie we zijn en wat we uitdelen.

Impact

(psst...wie vindt Jente, onze dochter?)

We kijken terug naar Impact, een interkerkelijk tiener event voor de randstad welke 26 t/m 28 mei gehouden werd.
Dat was zo ontzettend gaaf om aan mee te werken. Jesse en ik waren zo goed als het hele weekend in de Prayerzone te vinden. We kijken terug op een zeer bijzondere tijd daar. De ruimte alleen al ademde zo’n rust en Gods aanwezigheid en de mensen kwamen af en aan voor gebed. Tieners, medewerkers, tienerleiders met hun tieners, muzikanten, mensen van buitenaf die tijd apart hadden gezet om te komen bidden. Voor ieder die binnenkwam, ook al kwamen ze zelf bidden, gaven we een zegen mee.

In de avonden was er een aanbiddingsdienst waar wij ook altijd bij aanwezig waren.
Kippenvel als je zag hoe de tieners uit hun dak gingen voor God. Oprechte harten die zich uitstrekte naar Hem. Zeker meer dan de helft gaf zijn leven aan Jezus en de dag erna ging zo goed als heel de zaal op de knieën voor God om dingen op te ruimen die tussen hen en God in stonden en vele ontvingen de vervulling van de Heilige Geest. Wauw…echt zo gaaf!
Wij stonden na de preek als ministry team klaar en ook na de dienst ging het bidden in de Prayerzone door tot in de late uurtjes, want oh, wat is er veel nood…ook onder Christelijke tieners. Het was zo gaaf om God aan het werk te zien! Wanneer we voor iemand bidden vragen we in stilte altijd God om raad wat Hij wil dat we voor de ander bidden. En wanneer je daadwerkelijk Gods hard voor de ander deelt, dan ontroer je een mensenhart, dan breng je de ander dichterbij God. Zo mooi om daar iedere keer opnieuw getuige van te zijn.

Zaterdag leidde wij 1 van de seminars inclusief outreach ‘Gods gedachten, niet alleen voor jou’.
We gingen de straat op om Gods stem te verstaan voor anderen.
We zijn trots op onszelf dat we het samen aangedurfd hebben en dat we zaadjes hebben mogen planten. God is degene die op de harten van de mensen klopt. Wij mochten daaraan meewerken.

Cycle for Hope

Jesse was het afgelopen weekend te vinden als begeleider bij ‘Cycle for Hope‘. Een wielrenners event georganiseerd door De Hoop om geld in te zamelen voor de projecten waarvoor ze door de overheid geen subsidies ontvangen, de projecten met God.
Een rondje Nederland, 1200 km in 48 uur en de opbrengst maarliefst € 221.000 en er komt nog steeds meer bij!! Jesse mocht 1 team begeleiden en dat hielt in dat hij hen in onze camper slaapplekken bood, moest zorgen voor hun natje en een droogje, hun de weg wees naar de douches e.d. Druk, druk druk. Volgens de wielrenners hadden de begeleiders het het zwaarste omdat die geluk hadden als ze even hun ogen dicht konden doen terwijl de renners zelf 4 tot 8 uur steeds konden rusten.

Vele mensen hebben zich hierbij ingezet voor De Hoop om samen te vechten tegen verslaving.
Fietsen voor het goede doel en met een doel….€ 221.000 euro tegen verslaving, voor vele een begin van een nieuw blij leven zonder zooi!

Ik hoor de slimmeriken al denken…waar sliep de rest van de familie dan?
Kijk…daar heeft God heel goed aan gedacht, zonder dat wij er zelfs bij God om hoefde te vragen!
Mensen hebben hun huis 3 weken voor ons ter beschikking gesteld terwijl zij op vakantie zijn, mooi hè?

Sparkle – High tea

Afgelopen zaterdag mocht ik (Nanette) spreken over Gods stem verstaan bij Sparkle, het vrouwennetwerk van Gemeene Parousia Zoetermeer. Lekker theeleuten, lekkers snoepen, kletsen, luisteren en een kleine oefening met het verstaan van Gods stem samen met 27 vrouwen. Na afloop ook een aantal getuigenissen gehoord van vrouwen die geraakt waren door de woorden die ze gekregen hadden van een ander die probeerde om Gods stem te verstaan. Dankbaar, God is goed!

Waar we verder druk mee zijn?

In grote lijnen bestaan onze weken uit afspreken met mensen en daarbij uitdelen van de dingen van God.
Pastoraal werk; via de mail en in real life (op de èèn of andere manier komen er voornamelijk mensen met hele ingrijpende dingen op ons pad).
Voorbereiding/stille tijd voor de activiteiten/pastorale hulp die er nodig is.
Daarnaast is er natuurlijk ook ons gezinsleven en omdat we thuisonderwijs geven staan de ochtenden in teken van onderwijs.
Verder neemt Jesse één keer per week een aantal gebedsontmoetingen waar tijdens iemand zijn vakantie en is hij gevraagd om het geluidsteam te observeren, verder te helpen. Een mengeling van technische verbeteringen en het functioneren als team. Hoe precies zijn input zal verlopen zal de toekomst uitwijzen.

En waar we blijvend mee bezig zijn is wat en waar God ons wil hebben tijdens ons zijn in Zoetermeer.

En als we dan eens vrijaf nemen…
Laatst waren we naar het Noord A (recreatiegebied van Zoetermeer) gegaan om even lekker als gezin ertussenuit te zijn. Ontmoeten we vervolgens een stel met 1 kind, toevallig ook christenen die, terwijl ze het helemaal niet van plan waren bij ‘ons’ hun auto neerzette om te recreëren, die aan de praat raakte met onze kinderen en vervolgens zijn we de hele middag zoet geweest met een ontmoeting met hen. Vervolgens vertelden ze dat ze het zo bijzonder vonden dat zij ons precies die dag hadden ontmoet, ze hadden de volgende dag een bepaald gesprek waar ze tegenop zagen, en nu hadden we hen blijkbaar enorm kunnen bemoedigen!
Leuk hoe de dagen vaak verrassend zijn. Laten we zeggen dat we geen 9 tot 5 baan hebben en dat een leven met God absoluut niet saai is.

Wie wil ook een niet saai leven met God?
Wie stemt er voor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.