Wij gaan…

Wij gaan…

…verhuizen!
Waarheen?
Dat is een verrassing. 🙂

Ons campertje is een beetje op.
21 September gaat hij op voor z’n APK.
Alleen daar zal hij ruimschoots voor zakken.
Gaan we hem dan opknappen zodat hij wel slaagt?
Nee, dat is hij niet meer waard.

En nu?
Vertrouwen op God Zijn beloften.
Is dat makkelijk?
Nee.
Slaat de twijfel weleens toe?
Jazeker.

Stel je je eens voor dat je over een maand je huis uit moet met je 4 kinderen, je geen betaalde baan hebt, voor € 300,00 aan vaste giften ontvangt per maand en je momenteel maar € 30,00 op je bankrekening staan. Wat doe je dan?
“Waaaaaat, ik zou echt flippen!!”
Het is misschien gek om te lezen, maar eigenlijk is een maand van tevoren nog best ver weg voor ons. Of…laat ik het zo zeggen. Aangezien God vaak op het aller, allerlaatste moment voorziet en we dit soort dingen al zo vele malen hebben meegemaakt, begint het bij ons pas echt heet onder de voeten te worden bij 3/4 dagen van tevoren.
Yep… God roept ons op om met de dag te leven, je geen zorgen te maken om de dag van morgen. En als je totaal afhankelijk van God gaat leven, dan zul je merken dat God je vanzelf die kant op stuurt. Je kan prachtige plannen maken lang van tevoren, maar als je geen geld hebt of vervoer, niet de juiste mensen of het juiste voedsel dan vallen je plannen in duigen. Behalve als God je planning bepaald. 😀

Wat doen we dan nu?
Onszelf en de kids geestelijk voorbereiden op onze verhuizing. Foto’s maken van onze stekkies waar we hier in Zoetermeer veel staan. Uitzoeken welke camper ons het beste zou passen als het een nieuwe camper wordt.
Bidden, God vragen wat het wordt….een huis of andere camper. Al blijft God daar tot nu toe stil over.
Wat we wel hebben gehoord via anderen die de situatie niet kenden is dat we gaan verhuizen, dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk en het oude achterlaten, tijd voor een nieuwe wasmachine, dat de grond wordt voorbereid (geploegd en geharkt), promotion time en dat we niet hoeven te twijfelen maar op God mogen vertrouwen…
Wat God ons zelf al wel heeft verteld is dat we versteld zullen staan! Open monden werk, echt een verrassing en cadeau. Dat er mooie tijden voor de deur staan, een ommekeer, nieuwe stap voorwaarts.

Steeds opnieuw kunnen we, net als Petrus, naar onze voeten kijken en direct door het water zakken doordat je als mens geen uitweg ziet waar er ineens een nieuwe plek vandaan moet komen. Maar wanneer je naar Jezus kijkt, je vertrouwen in Hem stelt ervaar je Zijn rust en vrede en weet je dat het goed komt, dat Hij je niet in de steek zal laten en goed voor je zal zorgen!

Are you ready to trust God in all your adventures?

2 thoughts on “Wij gaan…

  1. Lieve Nanette,

    Bedankt voor jullie levende voorbeeld van vertrouwen op onze Vader. Denk nooit klein van Hem, Hij wil je altijd meer zegenen dan je denkt!
    Ik bid voor jullie en het werk dat je doet. Je mag een zegen zijn voor Zoetermeer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.