Zeeuws Vlaanderen

Zeeuws Vlaanderen

We zijn weer op Nederlandse bodem, in Zeeuws-Vlaanderen, het onderste reepje van Zeeland wat tegen België aanzit.
Daar aangekomen kenden we niemand tot opeens een vriend uit Gouda opbelde die vroeg waar we zitten. Blijkt dat we in het dorp zijn waar zijn zus woont en waar hij de volgende morgen naartoe zou gaan vanwege een verjaardag! Mooi hoe God alles weer precies orchestreert.

Waar een watertank vullen al niet goed voor is

De volgende morgen konden we onze watertank bij zijn zus vullen. Eenmaal aangekomen werden we op de koffie genodigd, ze waren benieuwd naar ons verhaal. We zouden alleen een watertank vullen maar we gingen pas weg toen het donker was! We spraken op de verjaardag die gaande was de broer van de gastheer.
Hij zit in een zoektocht naar het meer op deze wereldbol en hij had ondertussen uit allerlei religies iets samengesteld. Hij geloofd er tot dusver in dat de God in jezelf zit. Iets wat meer mensen geloven. Het is een stukje van het goede nieuws net wat verdraaid zodat je God niet nodig hebt.
We hebben mogen vertellen dat God zelf in ons kan wonen door het werk van Jezus. Dat God op die manier met ieder mens wil en kan praten. En of hij God weleens gevraagd had of Hij bestaat, “nee” zei hij. En zo mochten we nog veel meer dingen vertellen over onze grote God. Bij het afscheid nemen zei hij dat hij een hoop te overdenken had.
Heer zegen dit zaad wat we hebben mogen zaaien. Dat hij U mag leren kennen!

God spreekt soms onverwachts

Die avond zat ik te denken wat we de volgende dag ‘s avonds zouden eten. En toen zei God ineens tussen mijn eigen overpeinzingen door dat we morgen bij anderen zouden eten. Zo grappig vind ik dat altijd, als God me interrupteerd terwijl ik helemaal niet met Hem aan het praten ben. Heb jij dat ook weleens meegemaakt?
Afijn, de volgende dag was het zondag en zijn we naar de kerk gegaan van de mensen waar we de dag ervoor waren. Een charismatisch/pinkster gemeente in Axel die 3 jaar geleden gestart was als dochtergemeente. Het is een bonte, mooie club mensen. Door het evangelisatiewerk dat ze doen zijn er veel mensen tot geloof gekomen die echt uit diepe ellende komen. Verslaving, zwervend, hun lichamen getekend door tatoeages, piercings en al niet meer. Prachtig om te zien hoe stralend ze waren nu ze God ontmoet hebben!

We hadden diverse leuke gesprekken met de mensen daar, maar geen uitnodiging om bij iemand langs te gaan volgde. We liepen naar buiten met de laatste mensen, zwaaide elkaar uit.
Ik dacht nog…dan heb ik het zeker verkeerd gehoord van dat eten.
Toen er 1 ineens vroeg: “willen jullie bij ons wat drinken?”. Haha…dus toch!!
We hebben heerlijk met elkaar gepraat, gelunched, van elkaar genoten en…. ‘s avonds met elkaar gegeten! Toen ik dit later aan Jesse vertelde bleek dat hij ook van God gehoord had dat we bij anderen zouden eten.

God is goed!  En het is goed om hier te zijn.
We zijn nog naar twee van hun huiskringen geweest waar we als deelnemer uit hebben mogen delen van de dingen van God. Daarna zijn we naar Kockengen vertrokken vanwege een doopdienst.

Daarover meer in een volgende blog!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.