Wij zijn net zo eigenwijs als ‘jij’

Wij zijn net zo eigenwijs als ‘jij’

Het was een beetje rustig vanuit onze kant de afgelopen weken, maar gelukkig nu een inhaal slag! 
Om te beginnen eerst even ontzettend mooi nieuws van de vrouw die (grotendeels) genezen is van een longziekte (zie vorige blog). De dag erna kregen we een sms van haar:
“Er is een wonder gebeurd! Ik voel me een stuk beter, ik heb zelfs de badkamer schoon kunnen maken! Ik ben jullie heel dankbaar!”
Geweldig hè? God is goed!

Eigenwijs

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Wij zijn met enige regelmaat net zo eigenwijs als ieder ander mens.
Ook wij lopen regelmatig onszelf achterna. De vorige keer met die geplande adresjes in Belgie, terwijl we naar Zeeland moesten (vorige blog).
En dan denk je….nu weten ze (wij) toch wel dat ze eerst God moeten vragen waar ze heen moeten? Uhm…jaha..dat is theoretisch helemaal correct maar in de praktijk liepen drukte, wennen aan het nieuwe camper-leven en de druk dat het hier in Nederland/Belgie/Noord-Frankrijk te koud werd een beeeeetje in de weg. Met -6 C in het voor uitzicht zijn we na ons bezoek aan Zeeland snel naar het zuiden afgereisd. De resterende adresjes in Belgie skipten we ook vanwege de vrieskou.

Op weg naar het zuiden

We zijn in 3 dagen naar het zuiden van Frankrijk afgereisd, hebben nog een sightseeing Brussel gedaan en hebben daarbij de tolwegen geskipt. De uitzichten waren FAN-TAS-TISCH (in het echt veel mooier dan op de foto’s) en de temperatuur was een heel stuk beter! Het voelde als een frisse lente, heerlijk!
[noorden van Frankrijk – sprookjesachtig]
[zuiden van Frankrijk met de brug van Milau]
Maar…was het wel de bedoeling dat we afreisden naar het zuiden? Natuurlijk hadden we God om raad gevraagd, maar eerlijk gezegd was het voor ons deze keer niet glas helder.
Daarnaast maakte de camper vlak na aankomst ineens een raar geluid bij het linker voorwiel, wat ons niet goed in de oren klonk en Jesse had een peesontsteking in zijn schouder opgelopen door verkeerd sturen (camper heeft geen stuurbekrachtiging) en zo gingen er ineens nog meer dingen niet goed.
De vraag rees of het wel wijs was om verder te reizen, naar Spanje met al die bergtoppen nu de camper ‘raar’ doet. En of we op Gods weg liepen om naar het Zuiden te gaan. Onze zoon Jur zei: “waarom gaat er nu zoveel mis?”. Dat was een goede vraag en deed me inzien dat er geestelijk een partij bezig was ons te ontmoedigen en ons af te houden van wat we zouden moeten doen!

Terug naar Nederland

We besloten om terug te gaan naar Nederland en de draad weer op te pakken waar we gebleven waren voor ons (overhaastige) vertrek voor de kou waar God zulke mooie dingen aan het doen was.
Wat gingen we in Spanje nou doen?
Als mens klinkt het als een wijs plan en de temperatuur in het Frankrijk en Spanje zijn zeker veeeel prettiger dan in Nederland, maar we willen onder de mensen zijn, hen bemoedigen en God Zijn werk zien doen…

Onderweg

Tijdens het rijden hoorde we iedere keer met vlagen dat onheilspellende geluid bij het voorwiel. Onderweg zat ik flink te bidden voor de camper en ik vroeg o.a. aan God of Hij hem wilde repareren. Opeens had ik het idee dat God het gerepareerd had. En nu, 3 weken later hebben we dat geluid niet meer gehoord!! Yes! God is overal handig in!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.